Mayıs 29, 2013

Üçüncü köprünün adı belli oldu

İstanbul'da üçüncü köprünün temeli Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı. Köprünün adının "Yavuz Sultan Selim" olacağı açıklandı.

Garipçe’de yapılan temel atma törenine Hayrünnisa Gül ile Emine Erdoğan’ın kol kola gelmesi dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Gül, Garipçe’de Üçüncü Köprünün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bir sürpriz yaptı ve köprünün adının “Yavuz Sultan Selim” olacağını açıkladı.

Gül konuşmasında şunları kaydetti:

“Birinci köprü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, devletin birinci Cumhurbaşkanı Atatürk‘ün ismini taşıyor. İkinci köprü, İstanbul’u bize armağan eden, fetheden, Peygamberimizin güzel sözüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet’in ismini taşıyor. Bu üçüncü köprü, eminim ki herkesin zihninde vardır, ‘acaba bu köprünün ismi ne olacak’ diye. Az önce değerli Başbakanımız o açıklamayı benim yapacağımın işaretini size verdi. Arkadaşlarımız, hükümetimiz hep düşündü, konuşuldu ve neticede hep beraber şu karara vardık ki; üçüncü köprünün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olsun.”

Cumhurbaşkanı Gül’ün ardından kürsüye Başbakan Erdoğan çıktı.

Başbakan’ın konuşmasına müteahhit firmayla yaptığı pazarlık damga vurdu. Başbakan, sahneye ”Köprücü de gelsin” diyerek çağırdığı yetkiliden projenin 3 değil 2 yılda bitirilmesini istedi. Başbakan’ın yetkililer kürsüye gelirken ”quickly quickly” (hızlı hızlı) diye seslenmesi törene katılanları gülümsetti.

Erdoğan ayrıca firmalardan projenin 29 Mayıs 2015’e yetiştirilmesi sözünü aldı. Erdoğan, “İnşallah 2 yıl sonra açılış töreninde bir arada olacağız” dedi.

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir