Eylül 10, 2013

ODTÜ Gerginliği Hatay'a Sıçradı

Ahmet Atakan(22) Hayatını Kaybetti

Hatay’ın Antakya ilçesinde dün gece ODTÜ protestolarına destek vermek ve ‘Gezi Parkı’ eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Antakya Uğur Mumcu Alanı’nda akşam saatlerinde toplanan grup, ellerinde pankartlarla slogan atarak Armutlu Mahallesi’ne kadar yürüdü.

Polisin uyarılarına rağmen Gündüz Caddesi’ne yürümek isteyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahele etti. Ara sokaklara kaçan grup, çöp kutularını yakarak barikat kurdu. Polise taş, sopa ve havai fişek atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Eyleme katılan Ahmet Atakan’ın (22) iddiaya göre başına gaz kapsülü isabet etti. Ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakan’ın yakınları ilk olarak gencin hayatını kaybettiği haberiyle yıkıldı. Ancak bir süre sonra yapılan müdahale sonucu duran kalbi tekrar çalıştırılan Atakan’ın yoğun bakıma alındığı bilgisiyle sevinç yaşandı. Kısa süre sonra Atakan hayatını kaybettiği haberi yine herkesi üzdü.

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir