Aralık 5, 2013

Fenerbahçe Kupaya Veda Etti

Fenerbahçe, Fethiyespor'u ağırladığı maçta kupa facialarına bir yenisini ekledi! Ligde fırtına gibi esen sarı lacivertiller, 2 sezondur müzesine götürdüğü Türkiye Kupası'na çıktığı ilk maçta 2-1'lik yenilgi ile veda etti!

Spor Toto Süper Lig’de fırtına gibi esen Fenerbahçe, yedekleriyle çıktığı Ziraat Türkiye Kupası’nda şoka uğradı! 4. Tur maçında PTT 1. Lig temsilcisi Fethiyespor’u ağırlayan sarı lacivertliler, 1-0’lık üstünlüğünü koruyamadı ve 2-1’lik yenilgi ile kupaya daha ilk maçtan veda etti. Fenerbahçe böylece 2 sezondur müzesine götürdüğü kupada, tek tur geçemeden elendi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası’nda PTT 1. Lig ekibi Fethiyespor ile yaptıkları 4. tur mücadelesinde, büyük çoğunluğu ligde az süre alan oyuncularından oluşturduğu 11’i sahaya sürdü.

Düşük tempoda başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlandı.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının uzatma dakikalarında Fenerbahçe, Fethiyespor karşısında golü buldu. 45+1. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sarı-lacivertliler, Sabri Turgut’un kendi kalesine attığı gol ile maçta 1-0 öne geçti. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Cristian Baroni sol kanatta müsait pozisyonda bulunan arkadaşı Mehmet Topuz’a pasını verdi. Mehmet Topuz’un son çizgiye indikten hemen sonra yaptığı orta sonucunda Fethiyesporlu Sabri Turgut’un ters kafa vuruşu ağlarla buluştu ve ilk yarıyı ev sahibi ekip 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoda oynandı. Fenerbahçe, Emenike ile farkı 2’ye çıkaracak pozisyonları bulsa da sonuca gidemedi.

Maçın 77. dakikasında nadir gelişen Fethiyespor atağında Onur Okan topu ağlara gönderdi ve deplasman ekibi güçlü rakibi karşısında 1-1’lik eşitliği sağladı.

Beraberlik golünden 6 dakika sonra 83. dakikada gelişen Fethiyespor atağında bu kez Atmet Aras topu ağlara gönderdi. Onur Okan’ın pasında sol kanatta topla buluşan Ali Dere son çizgiye indikten sonra penaltı noktası üzerinde kendini rakip savunmanın arasında iyi unuturan arkadaşı Ahmet Aras’a doğru ortasını yaptı. Topu kontrol eden Ahmet Aras, sert bir vuruşla takımını Fenerbahçe karşısında 2-1 öne geçirdi.

Geri kalan dakikalarda Fenerbahçe’nin beraberlik golü çabaları sonuçsuz kaldı ve karşılaşmayı 2-1 kazanan Fethiyespor adını bir üst tura yazdırdı.

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir