Aralık 10, 2013

Beşiktaş – Sivasspor: 1-1

Spor Toto Süper Lig 14. hafta maçında Beşiktaş, Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı

Galatasaray maçındaki tribün olayları yüzünden ceza alan Beşiktaş, sadece kadın ve çocuk taraftarların girebildiği 4. maça fırtına gibi başladı. 5. dakikada öne geçen Kara Kartallar, ilk yarı boyunca sayısız fırsattan yararlanamadı. Kazanlara yanan ve “atamayana atarlar” kuralından çekinen Beşiktaşlıların korktuğu ise 2. yarıda oldu. Toparlanan Sivassporlu oyuncular, Beşiktaş’ın etkisiz kalmasıyla tüm inisiyatifi ele geçirdi ve şık bir beraberlik golüyle 1-1’i bulup İstanbul’dan 1 puan çıkarmayı bildi.

Beşiktaş ise galip gelmesi durumunda ikinciliğe yükseleceği maçta 1 puana razı olup, 4. cezalı maçındaki 6. puan kaybını yaşadı. Bu sonuçların ardından Beşiktaş 26 puanla 3. sırada kalırken; Sivasspor da 23 puanla 5. sırada yer aldı.

Kasımpaşa’nın üst üste 3. kez sahadan 1 puanla ayrılmasının ardından Beşiktaş-Sivasspor mücadelesi iki takımiçin de daha büyük önem kazanmıştı. Beşiktaş mücadeleyi kazanırsa 2. sıraya yükselecekti ve  uzun süredir aradığı morali bulacaktı. Ancak bu sezon üst sıraları zorlayan Sivasspor’un da amacı 3 puandı…

Beşiktaş maça Tolga, Serdar, Necip, Escude, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Mehmet Akgün, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida 11’i ile başlarken, konuk Sivasspor ise sahaya Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Aydın Karabulut, Burhan Eşer, Kadir, Taouil, Chahechouhe, Utaka, Djebbour 11’iyle çıktı.

Zorlu geçmesi beklenen maça Beşiktaş fırtına gibi başladı. Gol de çabuk geldi. 5. dakikada Gökhan Töre’nin pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Motta, meşin yuvarlağı altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Almeida’nın önüne bıraktı. Portekizli oyuncu, düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

Bu golle morallenen siyah beyazlılar ardı ardına pozisyonlar üretmeye ve gol fırsatları yakalamaya başladı. 7. dakikada Almeida’nın topu 2. kez filelere gitmesini meşin yuvarlağı çizgiden çıkaran Cicinho önledi. Dönen topta ise Mehmet’in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti. 

16. dakikada önce Fernandes ardından yine Mehmet Akgün ile gole çok yaklaşan siyah beyazlılar, 3 dakika sonra ise büyük bir tehlike atlattı; Utaka’nın şutu üst direğe çarparak auta gitti. 

32. dakikada maçın tartışmalı pozisyonlarından biri yaşandı. Ümit ile girdiği ikili mücadelede topu kazanan Almeida, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda yerde kaldı. Beşiktaşlı oyuncuların penaltı itirazında bulunduğu pozisyona hakem “devam” dedi. 

42. dakikada ise Fernandes, son çizgiye indiği anda altıpastaki Almeida’yı gördü. Bu oyuncudan önce son anda kaleci Korcan’ın tokatladığı topu önünde bulan Motta’nın sert vuruşunda, Ümit’e çarpan meşin yuvarlak, kornere gitti.

Bir çok gol pozisyonunun cömertçe harcayan Beşiktaş, 44. dakikada kalesinde tehlike yaşadı. Necip’in hatası sonrası topu önünde bulan Utaka’nın ceza alanı önünden vuruşunda, kaleci Tolga, meşin yuvarlağı kontrol etti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da aynı 11’lerle çıktı ancak 50. dakikada mecburi bir değişiklik yaşandı. Ümit Kurt ile girdiği mücadele sonrasında yerde kalan Gökhan Töre sedyeyle sahayı terkederken, Holosko oyuna dahil oldu.

Dakikalar 52’yi gösterirken tehlikenin adresi Beşiktaş kalesiydi. Kadir Bekmezci’ nin topuk pasında Mehdi Taouil ceza sahası dışından sert vurdu ancak Mehmet Akgün’ ün sırtına çarpan top kornere çıktı. Aatif Chahechouhe’nun kullandığı kornerde ön direkte yaşanan karambolden sonra top Rafik Djebbour’un önünde kaldı ama bu oyuncunun uygun durumda vuruşu autla sonuçlandı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan konukekip 58’de bu kez Cicinho ile Beşiktaş kalesini yokladı ama bu vuruş da az farkla auta çıktı.

İkinci yarıya daha etkili başlayan konukekip 58’de bu kez Cicinho ile Beşiktaş kalesini yokladı ama bu vuruş da az farkla auta çıktı.

Son dakikalardaki oyundan memnun olmayan Biliç, çareyi 2. değişikliktebuldu. İlk yarıda da etkisiz kalan Fernandes’i oyundan alan Hırvat hoca, Muhammed’i sahaya sürdü.

Temponun daha düşük olduğu bu devrede Sivasspor tehlikeler yaratmayı sürdürdü. 64. dakirada Muhammed Demirci’nin hatalı pası, ceza sahası dışındaki Chahechouhe’nun önüne düştü. Rakibi Serdar Kurtuluş’tan sıyrılan Aatif Chahechouhe’nun ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda top Tolga Zengin’in üstüne gelince Beşiktaş kalesi bir tehlike daha atlatmış oldu.

İlk yarıda fırtına gibi esip 2. yarıda durulan Beşiktaş’ta korkulan 71. dakikada gerçekleşti ve konuk ekip sonunda cezayı kesti. Aatif Chahechouhe’nun ceza sahası dışından şutunda top siyah beyazlılardan geri geldi ama topla buluşan Da Costa, uzaktan enfes bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir