Aralık 13, 2013

Dünyanın çağrısına rağmen idam edildi!

65 yaşındaki Cemaat-i İslam liderlerinden Abdülkadir Molla, yapılan onca protesto ve uyarıya rağmen asılarak idam edildi.

65 yaşındaki Cemaat-i İslam liderlerinden Abdülkadir Molla, yapılan onca protesto ve uyarıya rağmen asılarak idam edildi.


PEKİ ABDÜLKADİR MOLLA’NIN SUÇU NEYDİ?

Tek suçu, 1971 yılındaki Bağımsızlık Savaşı’nda Pakistan ve Bangladeş’in ayrılmasına karşı çıkmaktı. Ancak idam kararını verenler dönemin cunta yönetiminin işlediği suçları Molla’ya yıktı. İdam kararının ardından bu kez bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yı aradı. Erdoğan, idamın ülkede yeni sorunlara yol açacağı uyarısında bulunarak, infazın engellenmesini istedi. İdam kararının onanması Ankara’daki Bangladeş Büyükelçiliği önünde de protesto edildi. 

Tam 42 yıl sonra bölünmeye karşı çıktığı gerekçesiyle Abdülkadir Molla’nın idamına karar verdiler. Molla, idama giderken “Şehit olmaktan korkmuyorum” dedi.

 

DIŞİŞLERİNDEN ŞİDDETLE KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’teki Cemaati İslami liderlerinden Abdul Kadir Molla’nın idam edilmesini şiddetle kınadıklarını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Cemaati İslami liderlerinden Abdul Kadir Mullah hakkında verilen idam cezası kararının, Sayın Başbakanımız dahil uluslararası alanda dile getirilen endişe ve telkinlere karşın infaz edilmesi büyük bir üzüntü ve infial yaratmıştır. Bu infazı şiddetle kınıyor ve merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz.”

“Türkiye bu üzücü sonucun ortaya çıkmaması için Sayın Cumhurbaşkanımızın Bangladeş Cumhurbaşkanı ve Başbakanına 2012 Aralık ayında gönderdikleri mektuplar da dahil, hem ikili temelde hem de uluslararası toplum nezdinde her türlü gayreti göstermiş ve her düzeyde gerekli girişimlerde bulunmuştur.”

“Türkiye, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağı ve toplumsal uzlaşının bu yolla sağlanamayacağı görüşündedir. Cezanın infazının ve bu zihniyetle hareket edilmeye devam edilmesinin Bangladeş’te gerginliğin daha da tırmanmasına yol açmasından endişe etmekteyiz.”

“Türkiye, her zaman yanında durmaya devam edeceği dost ve kardeş Bangladeş halkının bu kritik süreçlerden toplumsal barış içinde çıkmasını samimiyetle temenni etmektedir.”

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir