Nisan 29, 2014

Minik Gizem'den acı haber geldi…

Adana'da geçen pazar günü kaybolan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in cesedi yakılmış halde bulundu.

Merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi 72100 sokakta oturan Hatice ile kahvehane işleten Mustafa Akdeniz çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Gizem, annesi pazar alışverişine gittikten sonra oynamak için sokağa çıktı. Alışverişten dönen Hatice Akdeniz, evde bulamadığı kızını çevrede aradı, ancak izine rastlamadı. Siirt’ten gelip, Adana’ya yerleşen Akdeniz ailesi, Gizem’i bulmak için seferber oldu. Mahalle camisinin megafonlarından anons yaptıran aile, diğer yandan da polise başvurdu. Polis, aile ve mahalle sakinleri gece boyunca çevrede arama yaptı. Apartmanların bodrumlarına, park ve bahçelere bakılmasına rağmen minik Gizem’in izine rastlanmadı.

 

ÖZEL EKİP KURULDU

Gizem Akdeniz’in kaybolduğu ihbarının ardından harekete geçen polis, normal prosedürlere göre 24 saat beklemesi gerekirken, rutin uygulamanın dışına çıkarak, arama çalışmalarına hemen başladı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk, Asayiş ve İstihbarat Şube müdürlüklerinde görevli polislerden özel ekip kuruldu. Yapılan iş bölümünün ardından ekiplerin bir kısmı bölgeyi tararken, bazıları harekete geçerek yakın çevredeki suçluların profillerini incelemeye aldı. Cinsel saldırı ve istismar suçlarından kaydı bulunanların listesini çıkartan polis, alınan genel arama kararıyla evlere girip, inceleme yaptı.

Diğer yandan, Güven Timleri de Gizem’in kaybolduğu bölgeye kaydırılarak arama çalışmalarına katıldı. Gizem’in fotoğrafı ve eşgal bilgileri ekiplere dağıtıldı. İnşaat alanları, çukurlar, boş araziler ve apartmanların bodrum katlarına giren polisler, binaların çatı katlarına kadar arama yaptı. Yaya olarak yapılan aramalara polis helikopteri de havadan destek verdi.

 

DALGIÇLAR KANALDA ÇALIŞMA YAPTI

Polis helikopteri hava kararıp uçuş güvenliği tehlikeye düşünceye kadar bölgenin üzerinde uçarken, Su Altı Grup Amirliği’ne bağlı dalgıç polisler de Gizem’in evine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan sulama kanalını taradı. Polis telsizlerinden Gizem’in eşgal bilgileri sık sık anons edilerek farklı bölgelerdeki ekiplerin de duyarlı olması sağlanırken, gelen ihbarların da titizlikle değerlendirilmesi istendi. Polis ekiplerinin arama çalışmalarına akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı CANKUR ile Mersin’den gelen 9 kişilik AKUT ekibi de katıldı.

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir