Aralık 15, 2014

'Paralel'de Yeni Dalga!

İstanbul merkezli 13 ilde düzenlenen "paralel yapı" operasyonunda hakkında gözaltı kararı olan 31 kişiden 27'si gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3'ü savcının da katıldığı Emniyet'teki sorguları sonrasında serbest bırakıldı.

Sosyal medyadaki ‘Gazetecilerin de aralarında olduğu bazı kişilere operasyon yapılacağı’ iddiası dün sabah gerçekleşti.

“Paralel yapı” iddialarıyla ilgili olarak aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 13 ilde operasyon başlatıldı.

Soruşturma dosyasında aralarında emniyet görevlisi ve medya çalışanlarının da yer aldığı 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Şu ana kadar 27 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların bir bölümü Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Şüphelilerin Emniyet’teki sorgularına, önceki operasyonların aksine soruşturma savcısı Savcı Hasan Yılmaz’ın da katılıyor.

Samanyolu televizyonunda yayınlanan “Tek Türkiye” dizisi ekibinden Radiye Ebru Şenvardar, asistan senarist Elif Yılmaz ve yönetmen Naci Çelik Berksoy, Savcı Yılmaz tarafından serbest bırakıldı.

Bu 3 kişiye sorgularında, diziye ilişkin sorular yöneltildiği öğrenildi. İfade alma işlemine sabah 09.00’dan itibaren devam edileceği bildirildi.

 

‘YARIN İFADE VERECEĞİM’ 

Gözaltı listesinde adı geçen isimlerden biri olan Zaman Gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yarın ifade vermek için adliyeye gideceğini söyledi.

 

YURTDIŞINA ÇIKTI 

Emniyet mensupları yaptıkları araştırmada gözaltı listesinde adı bulunan gazeteci- yazar Nuh Gönültaş’ın dün gece Atatürk Havalimanı’ndan yurtdışına çıktığını tespit etti. 

31 KİŞİLİK LİSTE

Şüphelilerin tamamının evinde veya işyerlerinde arama kararı bulunuyor. İstanbul Başsavcılığı bir açıklama yaparak gözaltı listesini ve gerekçesini duyurdu:

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir