Adele Ahmet Kaya’dan Esinlendi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars / Puan:
Loading...

Yeni albümü 25 ile rekor kırmaya devam eden “Adele Ahmet Kaya’dan esinlendi ” iddiaları ortalığı karıştırdı. İngiliz şarkıcı Adele’in 25 adlı albümünde yer alan ” Million Years Ago ” adlı şarkısı ile  Ahmet Kaya’nın 1985 yılında söylemiş olduğu ” Acılara Tutunmak ” adlı şarkısı bire bir benzerlik göstermekte. Bu ritim benzerliği ise Adele Ahmet Kaya’dan […]

Yeni albümü 25 ile rekor kırmaya devam eden “Adele Ahmet Kaya’dan esinlendi ” iddiaları ortalığı karıştırdı. İngiliz şarkıcı Adele’in 25 adlı albümünde yer alan ” Million Years Ago ” adlı şarkısı ile  Ahmet Kaya’nın 1985 yılında söylemiş olduğu ” Acılara Tutunmak ” adlı şarkısı bire bir benzerlik göstermekte. Bu ritim benzerliği ise Adele Ahmet Kaya’dan esinlendi iddialarının ortaya çıkmasına sebep oldu.

Ahmet Kaya’nın Eşi Gülten Kaya’da bu duruma tepkili…

Bu benzerlik Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ‘ya da soruldu. Gülten Kaya yaptığı açıklamada şaşkınlığını gizleyememekle birlikte, şu sözleri kullandı:

“Dünya çapında bir ismin buna tenezzül edeceğini sanmam. Ama bilinçliyse hırsızlık olur”

Ahmet Kaya – Acılara Tutunmak şakısını dinlemek için tıklayın…

Adele – Million Years Ago şarkısını dinlemek için tıklayın…

Ahmet Kaya Kimdir?

Ahmet Kaya (28 Ekim 1957, Malatya, Türkiye – 16 Kasım 2000, Paris, Fransa), Türkiye’de 1980’ler ve 1990’larda çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle tanınmış, anne tarafından Türk, baba tarafından Kürt kökenli Türk Halk Müziği ve Özgün Müzik sanatçısı şarkıcı ve besteci.

Adele Kimdir?

Adele Laurie Blue Adkins (d. 5 Mayıs 1988), İngiliz şarkıcı-söz yazarı ve müzisyen. Adele olarak bilinir. 2006’da bir arkadaşının Adele’e ait bir demoyu Myspace’e göndermesinden sonra XL Recordings, şarkıcıya bir kayıt sözleşmesi teklif etti. Bir sonraki yıl, BRIT Ödülleri’nde “Eleştirmenlerin Seçimi” ve BBC’nin “2008’in Sesi” ödülünü kazandı. İlk albümü 19 ile Adele hem ticari başarı hem de eleştirmenlerin takdirini kazandı. Albüm, Birleşik Krallık’ta (BK) bir numaradan giriş yaptı ve dört defa platin kazandı. ABD’deki kariyeri, izleyici rekoru kıran 2008’in sonlarındaki Saturday Night Live bölümü ile yükseldi. 2009 Grammy Ödülleri’nde En İyi Yeni Sanatçı ile En İyi Kadın Vokal Pop Performansı dallarında ödül kazandı.

 

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir