Mart 13, 2014

WhatsApp yazışmaları tehlikede!

Eğer telefonunuza indirdiğiniz uygulamaların erişim talebine onay verdiyseniz dikkat. Ortaya atılan bir iddiaya göre WhatsApp üzerinden yaptığınız bütün yazışmalara başkaları da ulaşabilir.

Bir güvenlik uzmanı WhatsApp mesajlarına dışarıdan erişilebileceğini iddia etti.

Güvenlik danışmanı Bas Bosschert’in Hacker News’taki bir forumda yer alan yazısında Android’de yüklenmiş WhatsApp uygulamasında yapılan mesajlaşmalara başkalarının ulaşmasının mümkün olduğu belirtildi.

Bosschert, kullanıcıların WhatsApp’larını yeni cihaza taşıması için iletilerin kaybını önlemek amacıyla back-up oluşturduğunu hatırlattı.

Bosschert bu back-up’ın güvensiz bir depoloma oluşturduğu ve buradaki bilgilerin başka bir uygulama tarafından okunmasının ya da çalınmasının mümkün olduğunu iddia etti.

Bosschert’in notunda WhatsApp database’inin telefonun SD kartına kaydedildiğini ve bunun herhangi bir Android uygulaması tarafından kullanıcının yetki vermiş olması durumunda okunabileceğini belirtti.

Diğer bir deyişle bir WhatsApp kullanıcısının telefonuna yüklemek istediği başka bir uygulama, o kullanıcıdan SD kartına ulaşma izni isterse ve kullanıcı da bunu onaylarsa teoride böyle bir şey mümkün.

WhatsApp bu iddiayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

(CNNTÜRK)

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir