Cannes Film Festivali'nde En Çok Alkış Alan Yapım Oldu!

Henüz 27 yaşında alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden İngiliz müzisyen Amy Winehouse’un şimdiye dek görülmeyen görüntülerinin yer aldığı Amy adlı belgeseli Cannes Film Festivali’ndeki ilk gösteriminin ardından büyük övgü aldı. Genç müzisyenin çocukluğundan başlayan film, dağılan ailesi, şiddet gördüğü evliliği ve kariyerine odaklanıyor. Amy Winehouse hakkında bugüne dek saklı kalan bilinmeyenlerinden bazıları belgesele şu şekilde yansıdı…

Babasının evlilik dışı yaşadığı ilişkinin ortaya çıkmasıyla dağılan bir ailede büyüyen Winehouse’u disipline etmek neredeyse imkansızmış. Şımarık ve başına buyruk olan genç Amy, ailesine anoreksiya hastası olduğunu itiraf etmiş. 15 yaşındayken ise annesine şöyle demiş; “Harika bir diyet programı uyguluyorum, istediğin her şeyi sınırsız yiyebiliyorsun, sonra da hepsini çıkarıyorsun.”

Spice Girls’ün menajeri Nick Godwyn tarafından, 19 yaşında keşfedilen Amy kısa bir süre sonra Godywn’i acımasızca kovmuş. Godwyn’in sayesinde ilk albüm anlaşmasından 250 bin pound kazanan Winehouse, “Spice Girls’ü temsil eden biriyle daha fazla çalışamam” diyerek, Godwyn’in işine son vermiş.

Belgeselde konuşan Amy’nin arkadaşları, şarkıcının özel hayatının ihlal edildiğini ve telefonlarının dinlendiğini açıklıyor. Amy’nin ağzından dökülen son sözler, filmin son sahnesinde kendine yer buluyor. “ Tanınmamak, eskisi gibi olmak için her şeyimi verebilirim.”

Winehouse’un ailesi ise, kızlarının hayatını konu alan belgesele tepki gösterdi. Ailenin sözcüleri tarafından yapılan açıklamada belgeselin gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı. Baba Mitch Winehouse, “İzleyince kendimi çok kötü hissettim. Kızımı yalnız bıraktığımı ileri sürmüşler” diyerek belgeselin vizyona girmesini engellemek için hukuki yollara başvurduğunu açıkladı.

Yapımcı ise tarafsız bir belgesel çekmek için çalıştıklarını ve ünlü şarkıcıyı tanıyan 100 kişiyle görüşüp belgeselin hazırlandığını belirterek ailenin açıklamasına yanıt verdi.

 

AMY WINEHOUSE FOTO GALERİ

Yorumunu Gönder :

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir